Installatietechniek

De installatiebranche speelt een hoofdrol om Nederland welvarend en gezond te houden. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, digitalisering: stuk voor stuk ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken.

Installatietechniek omvat vakgebieden waarin een verzameling van technische componenten worden samengesteld tot een functioneel geheel. Ook het onderhoud van installaties is een onderdeel van de installatietechniek. Het vak installatietechniek is verweven met de bouw, de industrie en met infrastructurele voorzieningen als wegenbouw.

red cube with a blue quarter circle in the back
Aanpak & aantal uitgevoerde Deals

Omdat deze processen vaak lang duren en ingewikkeld zijn, hechten wij veel waarde aan transparantie. Zo structureren wij ieder aankoop-, verkoop- of fusieproces aan de hand van 11 heldere stappen. Wij ondersteunen u stapsgewijs bij het maken van de juiste keuzes.

Ons stappenplan bij een aankoop-, verkoop of fusieproces:

 1. Analyse onderneming
 2. In beeld brengen potentiële kandidaten
 3. Informatiememorandum
 4. Waardebepaling
 5. Transactie
 6. Financiering
 7. Biedingsbrief en onderhandelingen
 8. Intentieverklaring: Letter of Intent
 9. Due diligence onderzoek
 10. Concept koopovereenkomst
 11. Closing
» Neem contact met ons op
De sector Installatietechniek is op te delen in een viertal pijlers:
 1. Elektrotechnische installaties
 2. Werktuigbouwkundige installaties
 3. Transportinstallaties
 4. Warmte- en Koude Installaties

Uitgelichte projecten


Verkooptraject:
Elektrotechniek

Binnen dit project heeft euroMerger Holland gekeken naar het profiel van de verkopende partij. Hierbij is een goed zoekplan opgesteld waarin zaken werden meegenomen als een opgesteld profiel van de ideale koper en het zoekgebied. Voor deze matchingopdracht is er specifiek gekeken naar strategische kandidaten in hetzelfde werkgebied als de verkopende partij. De opdracht heeft zich afgespeeld in de omgeving Zuidoost-Nederland.


Verkooptraject:
Installatietechniek

Voor deze matchingopdracht is er zowel gekeken naar strategische kandidaten als Investeringsmaatschappijen. Door scherp te kijken naar het profiel van de verkopende partij en een goed zoekplan op te stellen, werden de ideale koper en het zoekgebied in kaart gebracht. Bij de strategische partijen is er gefocust op bedrijven die werkzaam zijn in hetzelfde werkgebied als de verkopende partij. De opdracht heeft zich afgespeeld in de omgeving Zuidwest-Nederland.


Aankooptraject:
Werktuigbouwkunde

Binnen dit project heeft euroMerger Holland samen met de opdrachtgever gekeken naar het gewenste zoekprofiel. Hierbij werd er gekeken naar strategische bedrijven die interessant zijn voor een overname om te kunnen groeien. Daarbij werd er een duidelijk zoekplan opgesteld waarin zaken werden meegenomen als een opgesteld profiel van de overname-kandidaat en het zoekgebied. De opdracht heeft zich afgespeeld in Nederland.

Wij helpen u graag verder!

Weten wat uw bedrijf waard is? Of heeft u advies nodig bij de aankoop of verkoop van een bedrijf? Wij maken graag kennis met u en uw bedrijf!

Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met één van onze experts. Samen kijken we concreet naar de mogelijkheden voor uw onderneming.

» Vrijblijvend Kennismakingsgesprek